Slagroomsoezen met vanille

Slagroomsoezen met Vanille smaakje

De slagroomsoezen met Vanille smaakje geven jouw smaakpupillen een ultieme beleving. Lekkerder dan andere slagroomsoezen? Voor jou een vraag, voor mij een weet. Wist jij dat Jeroen, die meegedaan heeft aan Heel Holland Bakt, dit recept voor jou heeft gemaakt. Verwen jezelf met de heerlijke slagroomsoezen en pssst...je kan het ook met alle andere smaakjes maken.

Bak, ontdek en geniet!

Ingrediënten

Soezen

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 gram roomboter
  • 8 gram (vanille) suiker
  • Mespunt zout
  • 100 gram bloem
  • 4 grote eieren

Vulling

  • 800 ml slagroom
  • 100 ml Vanille Smaakje
  • 2 zakjes klop-fix

Versiering

Chocolade:

  • 200 gram pure chocolade

Of glazuur:

Benodigdheden

  • Pan
  • Spatel
  • Oven
  • Spuitzak of een plastic zak (check hier hoe jij dat moet doen)
  • Kom
  • Eventueel: lepel

Hoe maak ik dit recept?

Soezen:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius hete lucht.
Stap 2: Doe de melk, water, roomboter, (vanille)suiker en zout in een pan en breng het rustig aan de kook. Af en toe roeren. Haal het dan even van het vuur
Stap 3: Meng de bloem erdoorheen met een spatel.
Stap 4: Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag. Dit duurt ongeveer 5 a 10 minuten. Je moet constant roeren. Dit blijf je doen totdat het niet meer bloemig ruikt maar naar gebakken koekjes. 
Stap 5: Haal het beslag dan uit de pan en doe het in een kom. Roer door totdat het wat afgekoeld is.
Stap 6: Voeg 1 ei bij het beslag. Roer dit door totdat het is opgenomen. Doe dan de volgende erbij op dezelfde manier. Doe dit tot alle ei gemengd is.
Stap 7: Doe het beslag in een spuitzak of plastic zak
Stap 8: Spuit het op een bakplaat met bakpapier of een siliconen matje. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Laat genoeg ruimte over tussen de soezen want ze worden flink groter.
Stap 9: Bak ze in 20 tot 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. (Je kunt eventueel wat water in de oven sproeien om stoom te creëren, hierdoor rijzen de soezen mooi)
Stap 10: Laat ze na het bakken helemaal afkoelen. Maak met een mesje gaatjes aan de onderkant om ze straks te vullen.

Vulling:
Stap 1: Voeg de slagroom samen met de Vanille siroop van Smaakje in een kom.
Stap 2: Klop dit op met een mixer met garde en voeg al kloppend de klop-fix toe. Blijf kloppen tot de slagroom stijf is.
Stap 3: Doe de slagroom in een spuitzak en vul de soezen met de vanille slagroom.

(optioneel) Versiering:
Wil jij de soezen er ook leuk uit laten zien? Dan zijn deze opties wat voor jou:

Chocolade:
Stap 1: Zet een pan met een bodempje water op het vuur en breng het aan de kook. Zet het vuur daarna uit. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom die in het pannetje past.
Stap 2: Zet de kom in het pannetje en smelt de chocolade tot dat alles gesmolten is en haal de kom dan uit de pan.
Stap 3: Dip de soezen in de chocolade of zet streepjes over de soezen met chocolade

Glazuur:
Stap 1: Meng de poedersuiker met de Vanille siroop van Smaakje totdat het dik wordt. (Je kunt eventueel spelen met de hoeveelheid poedersuiker of siroop voor de dikte)
Stap 2: Doe de glazuur over de soezen met een spuitzakje of lepel.
(voeg eventueel een paar druppels water toe om de glazuur te verdunnen)

Eet smakelijk!

Slagroomsoezen met vanille

Laat een opmerking achter